Csajos dolgok

Idézetek, szépségápolás, tinis dolgok, tesztek, tippek, zenék, és sok más amit élvezni lehet <3

 

Élelmiszer-felhasználási javaslat egy napra átlagosan

Élelmiszer Ülő foglalkozás Könnyű Nehéz Igen nehéz
fizikai munka
Húsok (tőkehús,baromfi,hal,belsőség) 75 g 75 g  95 g  140 g
Húskészítmény 30 g 30 g 40 g  50 g 
Tej (tej,savanyíott tejtermékek) 350 g 350 g 350 g  350 g 
Tejtermék (sajt,túró) 20 g 25 g 25 g  50 g 
Tojás 25 g 25 g 25 g  25 g 
Kenyér 200 g 220 g 260 g  360 g 
Gabona,őrlemény 40 g 70 g 90 g  105 g 
Cukor 55 g 65 g 75 g  100 g 
Margarin 8 g 10 g 10 g  22 g 
Étolaj 35 g 40 g 40 g  50 g 
Vaj 6 g 8 g 12 g  20 g 
Sertészsír 6 g 7 g 12 g  20 g 
Burgonya 305 g 375 g 415 g  460 g 
Zöldség- és főzelékfélék 200 g 225 g 360 g  440 g 
Hüvelyesek 10 g 10 g 10 g  15 g 
Gyűmölcs 470 g 530 g 530 g 590 g 

 1. Minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával állítsuk össze étrendünket.

2. Kerüljük a zsíros ételeket, a főzéshez-sütéshez inkább olajat, a süteményekhez margarint használjunk.

3. Kevés sót használjunk az ételeknél, utólag ne sózzunk.

4. Csak étkezések befelyező fogásaként, hetenként legfeljebb egyszer-kétszer együnk sütit.

5. Naponta fogyasszunk fél liter tejet és tejterméket.

6. Rendszeresen, naponta tübbször is együnk nyers gyümölcsöt, zöldséget.

8. Naponta négyszer-ötször étkezzünk.

9. A szomjóság legjobban vízzel oltható.

10. Mindent lehet, de mértékkel.

Reggeli: tej, tejeskávé, kakaó, tejes tea, tejes gyümiturmix, kefir, sovány sajt, túró, körözött, túrókrém, margarin, energiaszegény vajkrémek, méz, cukorszegény lekvár

... folytatom



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 23
Heti: 39
Havi: 102
Össz.: 36 980

Látogatottság növelés
Oldal: Fogyókúrák, egészséges étrend
Csajos dolgok - © 2008 - 2024 - szepsegapolascsajoknak.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »